Naši članovi sudjelovali na FIJET Akademiji u Tunisu

Svake godine  FIJET  okuplja grupu mladih ljudi strastvenih prema turističkom novinarstvu i njegovoj sposobnosti da utječe na pozitivne promjene u turizmu. Među sudionicima su novinari na početku karijere, studenti, medijski poduzetnici koji su se započeli baviti internetskim marketingom, brendiranjem, PR  i medijima u turizmu, mladi znanstvenici i lideri turističke i medijske industrije.

Interaktivna priroda FIJET-a čini Akademiju uzbudljivom prilikom za mlade novinare koji su na početku poslovnih izazova i za studente, koji dolaze iz raznih zemalja  uz potporu Nacionalnih udruženja. Kroz tjedan dana na Akademiji  se uz predavanja prenose iskustva turističkih novinara  dijele inovativne ideje i razvijaju nove poslovne strategije.

Od 3. do 9. rujna  održala  se ovogodišnja Akademija  u Tunisu, a domaćin je bio Predsjednik Fijeta, g. Tijani Haddad te FIJET Tunis i partneri.  Kroz boravak u Tunisu  i Hammametu  održane su radionice i predavanja, vanjske terenske radionice,  radna posjeta  TV i Radio centru Yawhara FM, i  izleti s ciljem upoznavanja zemlje domaćina. Mladim i budućim predstavnicima turističkih medija bila je velika privilegija i čast imati prijem  kod Ministra turizma Tunisa , g. Moez Belhcinekojom prigodom su doznali više o turizmu  Tunisa.

Stvoreno je praktično, interakivno  i interdisciplinarno iskustvo, što je uvijek u fokusu Akademije FIJET-a I ovaj put to su potvrdili predavači i članovi Odbora za Akademiju.

Za 17 polaznika Akademije program  su osmislili Tijani Haddad, Predsjednik  Fijeta, i  Sema Kutlu, Predsjednica odbora za Akademiju s članovima Odbora. O povijesnom značaju  Fijeta,viziji i misiji Federacije, njegovim ciljevima i aktivnostima mladi sudionici imali su prigodu doznati od  Tijani Haddad, Predsjednika  i  Salah Attia, Potpresjednika. Članovi  odbora Sema Kutlu, Ludmila Novacka, Barbaros Kon, Petra Somek, Amelia Tomasevic i Gabriela Tigu su svojim mentorstvom, predavanjem i radionicama  zasigurno  doprinijeli uspjehu  ovogodišnje Akademije. Sudionici  Akademije su bili  iz zemalja: Hrvatska, Egipat, Francuska, Maroko, Rumunjska, Slovačka, Španjolska, Tunis, Turska. 

Polaznici iz Hrvatske  su  bili Ema Čanković i Krešimir  Frankić. Nakon završetka studija posvetili  su se turizmu i medijskoj promociji, nedavno su  uspješno pohađali  akademiju internetskog marketinga i brendiranja, s planom  da uskoro medijski djeluju putem vlastitog portala ili  web stranice. Ema Čanković  je  već  pohađala FIJET Akademiju u  Izmiru, 2018. godine za vrijeme studiranja na Sveučilištu u Rijeci na kojem je  bila izabrana za pohađanje  Akademije. 

Naša Udruga već dugi niz godina surađuje u odabiru studenata sa  Sveučilištem u Rijeci i Zadru i Filozofskim fakultetom u Zagrebu. U planu je daljnja suradnja i s drugim Sveučilištima koji u okviru programa studija  imaju studije  medija i turizma.

Sudjelovanjem u  ovom projektu  Fijeta  naša Udruga je omogućila    dodatne edukacije mladih novinara za medije u turizmu, koji su se profesionalno  opredijelili u raznim komunikacijskim kanalima.

Zahvaljujemo svim sudionicima, a posebno našim predstavnicima za sudjelovanje u ovogodišnjoj Akademiji. Prateći sve reportaže, postove, fotografije, bilo je očito da su bili izvanredni  sudionici s toliko potencijala i kreativnosti. Cijenimo  talent i podršku  svih polaznika  u promoviranju Fijet akademije  kao Fijet misije i vizije.

Ponosni  smo  na doprinos naše Udruge od početka organizaranja  Akademije i sve dosadašnje sudionike.

Hvala što ste dio nas.

Fotografije :  Sudionici  Akademije

0 Shares:
You May Also Like