Uvodna riječ

Našu radost želimo podijeliti s Vama i širom otvaramo „prozore“ u ono što godinama kontinuirano radimo ovdje u zemlji, ali i na međunarodnoj pozornici . A ona obuhvaća 40-tak zemalja i oko 1000 članova diljem svijeta. Za moto svog djelovanja, FIJET je preinačio poruku Predsjednika Johna F. Kennedya, američkom narodu:

“Ne pitaj ,što FIJET daje tebi ,već se upitaj, što TI činiš da bi FIJET bio bolji „


Među nama, članovima u Hrvatskoj dogodile su se posljednjih godina mnoge pozitivne promjene. Ne čekaju se samo Kongresi, da bismo se na putovanjima lijepo proveli, već pokrećemo mnoge aktivnosti, o kojima možete čitati i na našoj stranici

FIJET prihvaća sve veći broj mladih članova. Za njih je pokrenuta i Akademija za turističke novinare (do 35 godina). Domaćinstvo je od 2009. prihvatila Slovenija , u suradnji sa susjednim zemljama, Austrijom, Italijom i Hrvatskom. Predavači dolaze iz međunarodnih institucija: Svjetske turističke organizacije (UNWTO), EU, Europske turističke komisije., ali i zemalja organizatora Akademije, među kojima su i hrvatski sveučilišni profesori, profesionalci. Među predavačima Akademije su i poznati fotografi. Mladim novinarima pruža se izuzetna prilika da, uz stjecanje znanja, upoznaju druge zemlje i njihova iskustva.

Cilj je FIJET-a unaprijediti specijalističko novinarstvo i profesionalne kriterije.

Misija FIJET-a je promocija putovanja ,različitih odredišta i kultura, novih trendova, napuštanja predrasuda, uspostava prijateljstava i tolerancije.

Za FIJET je turizam „tvornica mira“, a novinari veleposlanici prijateljstva i tolerancije među narodima, čija je uloga promicanje turističkih, kulturnih i humanističkih vrijednosti.

1970. god. FIJET je ustanovio nagradu „Zlatna jabuka“ -Turistički Oscar: pojedincima, odredištima, institucijama – za brigu ,očuvanje, razvoj i unapređenje povijesno kulturne i prirodne baštine koja je temelj razvoja turizma pojedinih zemalja ili njihovih lokalnih sredina.

Poštovani Posjetitelji i Prijatelji FIJET-a: DOBRO DOŠLI!
Očekujemo Vaše primjedbe, sugestije i kritike u dobroj namjeri , u ostvarivanju zajedničkog cilja: PROMOCIJI LIJEPE NAŠE i nas osebujnih HRVATA.

Budite naši  Članovi, Partneri i Suradnici! Srdačan i prijateljski pozdrav!

Tina Eterović Čubrilo,

predsjednica FIJET-HR, članica Izvršnog odbora FIJET-a