Delegacija FIJET-a sudjeluje na Mediteranskom turističkom forumu

Na svjetskoj karti glavnih događanja u turističkom svijetu, Mediteranski turistički forum ponovo se održava na Malti,na Malti. Sedmi  Forum, od 12. do 15 lipnja , okupit će visoke državnike, čelnike UNWTO-a, UNESCO-a, ministre, ambasadore, lidere turizma Mediterana, poslovne ljude, IT sektor,  umjetnike i proslavljene glazbenike, hotelijerske i ugostiteljske  udruge, turističke novinare,itd.

Riječ je o važnom turističkom događaju,   kojeg  organizira  Fondacija  za mediteranski turizam u suradnji s Ministarstvom turizma, Turističkom zajednicom  Malte i Udrugom hotela i restorana Malte.

Na ovogodišnjem Forumu, koji se održava 14.lipnja u hotelu Intercontinental Malta,  sudjelovat će više od 80 multidisciplinarnih govornika koji dolaze  iz 28 zemalja, podijelit će najbolja iskustva  o prilagođavanju  poslovanja povezanog s turizmom u cilju  uspješnog suočavanja s dinamičnim gospodarskim i društvenim promjenama s kojima se svi suočavamo. Aktivist za klimatske promjene Michael Haddad koji će stići na Maltu nakon što ispuni svoj cilj,hodanje 100 km preko Arktika kako bi istaknuo potrebu i hitnost klimatskih akcija bit će prvi govornik. Ono što Michaela čini izvanrednim je to što je bio podvrgnut ozljedi leđne moždine zbog koje je 75% njegova tijela potpuno paralizirano od prsa prema dolje.

Tema predstojećeg Foruma bit će „ MEDITERANEAN BRAIN – Business Research And Innovation Network“ .  Kroz „ MEDITERRANEAN BRAIN „ cilj je graditi mediteransku regiju poticajnu za  inovacije  u turističku  industriju. Rajan Datar s BBC-ja i Nikoletta Kritikou iz Euronewsa će moderirati Forum uz sudjelovanje Jill Hellman, glavnog inovatora i predavača Sveučilišta Cornell i Ahmeta Bineyja, filmskog producenta i pripovjedača.

Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, kao jedna od najvažnijih govornika na Forumu, zatvorit će Plenarnu sjednicu Foruma.

Forum dodatno omogućuje  različite think tankova, specijalizirane tečajeve, majstorske tečajeve. Jedan od govornika je vodeći majstor gastronomije, Željko Neven Bremec, Predsjednik šefova kuhinja mediternaskih i europskih regija.  

Forumu prethodi  posebna gala večera i glazbeni događaj, uz  sudjelovanje TUAREG-a iz alžirske pustinje Sahare, koncert maestra Brune Santoria, Apoa i benda Apostles iz Palestine, Kantera benda s Malte i drugih uz pokretanje prve virtualne operne kuće na svijetu sa sjedištem na originalnom nacrtu Kraljevske opere Malte koja je uništena u 2. svjetskom ratu .

FIJET – Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca, kao jedan od osnivača Mediteranske fondacije turizma i medijski partner  Foruma. Na poziv Mediteranskog foruma ovogodišnju delegaciju  vodit će Tijani  Haddad, Predsjednik, a u delegaciji sudjeluju članovi Izvršnog odbora, te  Predsjednici  Nacionalnih udruženja iz zemalja: Bugarske, Francuske, Hrvatske, Italije,  Maroka, Rumunjske, Slovačke, Sjedinjenih Američkih država, Španjolske,Tunisa i Turske. Predstavnici delegacije Fijet-a, iz naše Udruge su Tina Čubrilo i Marijana Rebić. 

Našu udrugu predstavljaju članovi  iz raznih područja djelovanja u turizmu. Petra Somek, Karin Mimica, Abi Shalabi, Mira Shalabi, Voljen Grbac, Dario Ćinić, Slobodan Bukvić, Jagoda Latinović, Čaldarević.

0 Shares:
You May Also Like