Naša Udruga i ove godine sudjelovala na 14.Festivalu kamelija u Opatiji

Udruga ljubitelja kamelije u Opatiji je organizirala je 14. Festival s  višednevnim raznovrsnim programom  od 3. do 10.travnja za sve generacije, od edukativnih predavanja, dječjih slikarskih radionica, mimohoda, do zabavnog i glazbenog programa. Jedno od središnjih zbivanja bila je izložba kamelija u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, gdje  svi posjetitelji biraju najljepšu kameliju. 

Članovi  FIJET Hrvatska Petra Somek, Slobodan Kadić, Tomislav Radić, Nikola Serdar, Marinka Zubčić, Voljen Grbac, Marijana Rebić,  predvođeni  Tinom Ćubrilo, Predsjednicom Udruge sudjelovali su na Festivalu kamelija od 08.do 10.travnja, a u programu boravka pridružili su nam se  i Slovenski turistički  novinari  Maja Zagoričnik, Carmen Leban i Iztok Škofić. Naša udruga prihvatila je medijsko partnerstvo s  Udrugom ljubitelja kamelija, predstavljajući kameliju kao simbol  ljubavi, a ujedno  čaroliju parka Angiolina i Opatije, grada kamelije. Pridružili su nam se dugogodišnji partneri i pridruženi članovi  naše Udruge.

Bogat  i raznovrstan program vezan za Opatiju – Grad kamelije privukao je  mnogo proljetnih gostiju i posjetitelja, a oduševio predstavnike naše Udruge.

U petak,8.travnja je svečano otvarena  Izložba u Umjetničkom paviljonu J. Šporer, uz prigodan umjetnički program. Najljepši  cvijet kamelije u paviljonu  Šporer, koji je izabran glasovima posjetitelja izložbe, dobio je i glasove većine naše Delegacije. 

Devetog travnja uz stručnog vodiča i pratnju naše dugogodišnje članice Mire Shalabi, koja obnaša funkciju Predsjednice Udruge ljubitelja kamelije  uživali smo u šetnja kroz Park Angiolina i bogatstvo kamelija, uz prezentaciju i kušanje zelenog čaja “Camellia sinensis” iz uzgoja u  obližnjem mjestu Veprinac.

U nedjelju, 10. travnja, posljednjeg dana ove manifestacije organiziran je Mali cvjetni korzo Lungomare djece Opatijskog vrtića, kao i svečano zatvaranje Festivala kamelija je 18 sati u Umjetničkom paviljonu J. Šporer, uz glazbeni i zabavni program. slike osnovnoškolaca, fotografije cvijeta i grmova kamelija regije Kvarner, cvijet kamelije u paviljonu Šporer izabran glasovima posjetitelja izložbe.

Objavljene su  fotografije cvijetova i grmova kamelija regije Kvarner,  proglašeni  najljepši cvijet kamelije u paviljonu Šporer i mnogi lijepi zajednički trenuci.  Članovi naše Udruge  medijski su  obilježili  ovogodišnji Festival  i s veseljem očekuju  slijedeći  susret s kamelijama  u  2023.

0 Shares:
You May Also Like