Nagrade i priznanja članovima FIJET-a na međunarodnom turističkom film festivalu

Solin, 12. studenog 2021.

Od 10. do 13. studenog 2021, u  gradu Solinu, u hotelu President tradicionalno je održan Međunarodni Turistički Film Festival s manifestacijama: 28. INTERSTAS / Međunarodni festival turizma, filma i krajolika, 24. ITF’CRO / Međunarodni festival turističkog filma i 19. KEA-CRO / predstavljanje hrvatskih gradova i mjesta/sela za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET – CiB i nagradu „Dr. Lucija Čikeš“.

Organizator  Međunarodnog turističkog film festivala je Fiscalis d.o.o. pod vodstvom g. Vojka Pleštine, koji se od početka  održavaju u suradnji  s članovima i partnerima Međunarodnog Festivala- svjetskih udruženja iz djelokruga turizma, putovanja, turističkog filma, turističkog novinarstva, krajolika, ekologije i održivog razvoja; FIJET, F.E.S.T., I.T.C.O., CiB., uz potporu glavnog domaćina Hotel President Solin, Grada Solina i tradicionalno visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske.

Događaj će započeo u srijedu, 10. studenog,  ceremonijom podizanja zastave, nakon čega je uslijedio nastavak radnog dijela sva tri događanja, protokol i radno zastupanje izlagača/laureata – dobitnika međunarodnih turističkih nagrada i priznanja; KEA-CRO, CHART FEST i ZLATNI INTERSTAS ‘2021, u okvirima pandemijskih mjera.

Fotografija: Međunarodni turistički film festival (ITTF)

Svečano zatvaranje ITTF-a održano je  12. studenog od 19 sati, dodjelom Certifikata, povelja i priznanja  hrvatskim natjecateljima za MEĐUNARODNI ZLATNI CVIJET – CiB, dodjelom međunarodnih nagrada u turizmu: Povelja Fest „Antonio Conte“ 2020/2021, GOLDEN INTERSTAS 2020/2021, te festivalskih posebnih nagrada i  ITF’CRO Grand Prixa.

Međunarodni turistički film festival (ITTF) uvijek je mjesto je susreta i predstavljanja Laureata – uglednih pojedinaca i organizacija hrvatskih i svjetskih dobitnika prestižnih međunarodnih turističkih nagrada (može biti pojedinačna ili kolektivna). U skladu s mjerama pandemije, bio je to susret i predstavljanje laureata za 2020/2021. Nagrade su dodijeljene za izvrsnost u području turizma, doprinos razvoju turizma kroz kulturu, ekologiju, sport te doprinos poboljšanju kvalitete života, održivom razvoju i zaštiti okoliša.

FIJET – Svjetsko udruženje turističkih novinara i pisaca u turizmu neizostavan  je partner  Međunarodnog turističkog film festivala, koji svojim prijedlozima laureata doprinosi isticanju vrijednosti pojedinaca u turizmu za izvrsnost, kreativnost i rezultate postignute u profesionalnom radu te doprinos populariziranju turističke ponude i unapređenju međunarodne turističke suradnje“

U ime g. Tijani HADDADA, predsjednika FEST/Europske federacije turističkih novinara, i počasnog predsjednika naše manifestacije, goste i dobitnike priznanja pozdravio je g. Jacques Campe, VP Fijet Francuska, a u ime Fijet Hrvatska, gđa. Marijana Rebić.

Fijet je u okviru tradicionalnog Dana Fijeta, organizirao Okrugli stol na temu  “Utjecaj i posljedice korona pandemije na putovanja autora i odabir tema turističko-dokumentarnih filmova, Pogled u 2022“, kojeg je vodio  Voljen Grbac i na kojem su sudjelovali  sudionici iz raznih dijelova Hrvatske i gosti iz inozemstva.

Uz iskrene čestitke svim laureatima – dobitnicima prestižnih međunarodnih turističkih i film festivalskih nagrada na protekloj manifestaciji,  i ovom prigodom smo se posebno veselili  laureatima- članovima FIJET-a za 2020/2021 godinu.

Za izvrsnost, kreativnost i rezultate postignute u profesionalnom radu, te doprinos populariziranju turističke ponude i unapređenju međunarodne turističke suradnje nagrađeni  su članovi i/ili predloženi kandidati  Fijet Hrvatska:

 • DARIO ČINIĆ
 • IVICA KRIZMANIĆ
 • DEJAN NEMČIĆ
 • NIKICA RAČIĆ
 • DRAŽEN SIRIŠČEVIĆ

Zbog pandemijskih ograničenja, priznanja su podijeljena i  članovima i/ili kandidatima Fijeta  za 2020 godinu.

Za izuzetan doprinos razvoju međunarodnog turizma nagrađeni su:

 • LUDMILA NOVACKA,  Predsjednica Fijet Slovačka
 • DARIO NOVALIĆ, FIJET Bosna i Hercegovina

Za izuzetan doprinos razvoju  turizma u Hrvatskoj:

 • NIKOLA SERDAR, vlasnik i kreator brenda  pića  NIMCRO
 • SLOBODAN  VLAŠIĆ,  Hrvatski radio- Dubrovnik 

Za izvrsnost turističkih filmova ITF/CRO 2020 nagrađeni su i  članovi Fijeta:

 • VOLJEN GRBAC   za film „ Meknes the jewel of Morocco“
 • NEBOJŠA ILIĆ ILKE  za film „Grocanske priče“
 • PAULA I DJELO JUSIĆ   za film  Hrvatsko blago- bijelo zlato iz Stona“
 • HRVATSKA TURISTIČKA ZAJEDNICA  u suradnji s produkcijskom kućom BALDUCI FILM i     SPOMENKA SARAGA za film: „Croatia your next filming destination“

2021. godine prijavljeno je filmova 365  iz 141 zemlje. Organizator je prihvatio  155 prijave za pojedinačne i kolektivne kandidate. 

Međunarodni turistički film festival međunarodno je  priznati multimedijski projekt, jedinstven je događaj te vrste u Hrvatskoj. Osmišljen je da aktivno doprinosi promicanju međunarodnog integracijskog procesa suvremenog turizma, po kojem je  posljednjih godina stekao izniman  međunarodni ugled.

0 Shares:
You May Also Like