Predstavnici FIJET-a Hrvatske na predstavljanju Južne Koreje

Turistička  agencija  Integral  nastavila  je promociju  inozemnih destinacija  u suradnji s  Veleposlanstvima i  medijima,  pri čemu  je s našom Udrugom  postignut dogovor o medijskoj promociji inozemnih destinacija u suradnji s  Veleposlanstvima i moderatorom Draganom Nikolićem.

U rezidenciji korejskog ambasadora u Jandrićevoj organiziran je doručak s novinarima, povodom Integralova predstavljanja Južne Koreje kao destinacije. Moderator prezentacije i promocije Južne Koreje bio je  Novinar Dragan Nikolić, samostalni PR i međunarodni senior reporter.

Dalibor Drakulić i Mislav Veselica predstavili su program prve ovogodišnje ture agencije Integral s polaskom iz Zagreba, 7. studeni 2023., u trajanju 10 dana. Program putovanja uključuje posjetu najzanimljivijim odredištima Južne Koreje, kao i nekim od 15 UNESCO lokaliteta.

Prezentaciji su nazočili turistički novinari i predstavnici medijskih kuća. FIJET su predstavljale  Tina Čubrilo i Petra Somek. Novinari su imali prigodu uživati u korejskoj zakusci. 

Veleposlanik Republike Južne Koreje, Nj.E. Hong Sungwook, istaknuo je prijateljske odnose  dviju zemalja, te iznimno zanimanje građana J. Koreje za putovanja u Hrvatsku.

Izrazio je želju da se i na ovakav način  privuče više hrvatskih građana za turističku posjetu Koreji, zemlju mnogih kontrasta, prirodnih atrakcija, povijesnih znamenitosti, uronjenu u bogatu tradiciju.

Najavljena  je za 2030. Expo u Busanu, drugom po veličini gradu i turistički vrlo posjećenom.

Kao zemlja inovativnih, tehnoloških, mobilnih, telekomunikacijskih svjetski poznatih tvrtki, Samsung, LG Electronic, Kia Motors, Hyndai istaknuo je nastojanja u jačanju gospodarstvene suradnje.

Predsjednik Hrvatsko-Korejskog Poslovnog kluba, Zoran Horvat, predstavio je rad Kluba. 

Najavljen je Koncert korejsko-hrvatskog prijateljstva “Sound of Korea: Haegeum” koji će se održati 31. svibnja 2023.  u Koncertnoj dvorani Lisinski. Nakon koncerta novinari i gosti će imati  priliku upoznati glazbenike Haegeuma  i saznati više o korejskom tradicionalnom gudačkom instrumentu Haegeumu i korejskoj kulturi. (Haegeum je korejsko gudalo s dvije žice koje se koristi još od dinastije Goryeo (918.-1392.).

FIJET se pridružuje poruci Južne Koreje. “Učunimo svijet boljim za sve ljude”!

0 Shares:
You May Also Like