Izvješće sa sastanka izvršnog odbora FIJET-a

Istanbul, Turska

Nakon pandemijske dvije godine digitalnog komuniciranja, predsjednik Svjetskog udruženja turističkih novinara i pisaca u turizmu (FIJET) sazvao je sastanak Izvršnog odbora  u Istanbulu, u hotelu Crowne Plaza, u kojem su članovi boravili od 23. do 26. ožujka o.g.

Sastanku  su bili nazočni sljedeći članovi: Tina Čubrilo i Marijana Rebić (Hrvatska), Stefan Baciu (Rumunjska), Plamen Starev (Bugarska), Jacque Campe (Francuska), Gilbert Menne (Belgija), Ludmila Novacka (Slovačka), Delal Atamdede ( Turska), te predstavnici nacionalnih udruženja: Najib Senhadji (Maroko), Hüseyin Kurtoğulları (Turska), Sema Kutlu (Turska).

Program boravka  i radni uvjeti  bili  su odlično organizirani, a gostoprimstvo domaćina (FIJET Turska)  bilo je na najvišem nivou.  Posebna  zahvala  za boravak u Istanbulu turskim članovima  FIJET-a. Semi Kutlu, Delalu Atamdede i Huseyinu Kurtogullari, kao i njihovim partnerima.

Uz iscrpni radni dio, sudionici su uživali  u obilasku  Istanbula i tradicionalnim  turskim gastronomskim specijalitetima.

Na sastanku  su razmatrane mnoge teme, od izvješća o ograničenim aktivnostim u protekle dvije gdoine, financijskim pokazateljima i planovima kao i  predstojeći  Plan aktivnosti  FIJET-a za 2022., te dijelom za 2023. godinu.

Kongres koji je odgođen 2020. godine  planiran je za period 9. do 14. listopada 2022. u Egiptu, s mogućnosti post tura. Tijekom travnja definirat će se program i uvjeti sudjelovanja na Kongresu, koji je ujedno i izborni  kongres.

Kongresu će prethoditi svečana dodjela odgođenog turističkog oskara „Zlatna jabuka“ gradu Izmiru, kojom prigodom će se svečano i  obilježiti Svjetski dan turizma. Program boravka predviđen je od 26. do 30. rujna 2022. Uz pozvane članove Izvršnog odbora i Komisije za dodjelu Zlatne jabuke, planira se i održavanje Predsjedništva, odnosno  izbori.

Druga odgođena svečana dodjela „Zlatna Jabuka“  planirana je u Novom Sadu, Srbija tijekom ove godine, a u dogovoru s Gradskim institucijama.

Voditeljica Sekcije za mlade turističke novinare, gđa. Sema Kutlu prezentirala je  novu  web stranicu  FIJET-a   za  Akademiju mladih novinara: www.fijetacademy.com

Detalj s večere

Odgođena  Akademija mladih turističkih novinara planirana je u Tangeru, Maroko u ljetnom,  periodu.

Dogovoreno je  da će Delegacija  FIJET-a sastavljena od članova iz svih zainteresiranih zemalja biti nazočna na ovogodišnjem Mediteranskom turističkom Forumu, koji će se održati na Malti od  13.-16. lipnja, a  prema uvjetima koje odredi  organizator.

0 Shares:
You May Also Like