Veleposlanstvo Grčke i agencija Integral u promociji “Grčka putovanja 2023.”

U suradnji s  Grčkim Veleposlanstvom u Zagrebu, Turistička  agencija  Integral  nastavila  je promociju  inozemnih destinacija turističkim medijima. Na taj se način nastavlja uspješna suradnja naše Udruge  i agencije  Integral u zajedničkoj promociji turističkih destinacija putem  Veleposlanstava.

Dana 15. svibnja Fijetovci su s  kolegama novinarima iz drugih redakcija, u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu, prisustvovali promociji Grčke i njenih otoka. Predstavljanje je održano u organizaciji Veleposlanstva Grčke u RH, te tvrtki Integral i Kompas, koje zajednički organiziraju programe putovanja u Grčku.

Grčku, posebno  njene autentične otoke  Kreta, Rodos, Karpatos, Samos, Kos,Kafalonia ,

Lefkas, Zakintos, koji su dio  programa  putovanja  predstavili su   NJ.E. Antonia Katzourou, veleposlanica Helenske Republike u RH, voditelj razvoja putovanja u agenciji Integral Mislav Veselica, te Matevž Hrovat, direktor produkcije u agenciji Kompas i Miha Širca, voditelj agentske prodaje u istoj agenciji. Predstavljanje je moderirao novinar Dragan Nikolić.

Uz  podatke o rezultatima 2022 godine, Veleposlanica Grčke navela je da ove godine očekuju i do 10 miljuna više  turista(+25%). Prošle godine  Grčku je posjetilo oko 11 tisuća turista iz Hrvatske, očekujući  porast  turista iz naše zemlje i susjedne Slovenije, s kojima se zajednički  rade programi. 

S ponosom je predstavila prednosti Grčke kao cjelogodišnje turističke destinacije s bogatom turističkom ponudom za sve generacije i sklonosti, posebno istaknuvši 17 UNESCO lokaliteta svjetske baštine, kojima prednjače u svijetu. 

Prezentaciji i razgovoru s  Veleposlanicom i  predstavnicima Veleposlanstva Grčke  Fijet  su predstavljale  Tina Čubrilo  i Petra Somek, u čijem  će rujanskom  izdanju  časopisa  Meridijani biti predstavljena Atena u insajderskom vodiču pripremljenom od NJ.E. Antonia Katzourou, veleposlanice Helenske Republike u RH.

Udruga podržava projekt predstavljanja  turističkih destinacija u organizaciji agencije Integral d.o.o. i koordinaciju novinara Draga Nikolića u suradnji  s Veleposlanstvima, koja imaju veliki značaj u predstavljanju svojih zemalja, a samim tim i veliki značaj u sveobuhvatnom lancu stvaranja vrijednosti u turizmu. 

0 Shares:
You May Also Like
Čitaj više

Održana Izborna skupština

Turistički novinari nikada ne miruju. I kada svijet tresu potresne koronavirusne teme, oni pokušavaju apelirati na odgovorni turizam…