Korčula domaćin nagrađenom novinaru “Marco Polo Grand Prix”

Uloga nagrada i javnih priznanja Marco Polo važna je dobitnicima, ali i u turizmu, jer svojim reportažama utječu na medijsku vidljivost turističkih odredišta, promoviraju poznata , istražuju nova ili potiču nove mogućnosti razvoja turističkih sadržaja.

Nagrada Marco Polo Grand Prix 2019 inozemnom novinaru dodijeljena je Stefanu Baciu, uredniku i novinaru Radio Romania International, koji je ujedno i predsjednik FIJET Rumunjske. Nagrada je dodijeljena za najbolje turističke reportaže iz Maroka, zemlje domaćina prethodno održanog kongresa FIJET-a

Dugogodišnji sponzor nagrade „Marco Polo Grand Prix“ za najboljeg inozemnog novinara je Grad Korčula i Turistička zajednica Grada, pružajući sedmodnevni boravak u Korčuli-gradu Marca Pola i hotelu koji nosi ime poznatog putopisca.

Turistička zajednica bila je domaćin sadržajno bogatog i zanimljivog boravka Stefana Baciu od 29.lipnja do 04.srpnja o.g.

Slušatelji Internacionalnog programa Radio Rumunjska imat će mogućnost upoznati šesti najveći otok u Hrvatskoj – Korčulu, otok i grad koji privlači ljepotom. Prolazeći ulicama grada Korčule uz stručnog vodiča, slušatelji će naučiti o jednom od najbolje očuvanih srednjovjekovnih gradova na Mediteranu, nadaleko poznatom po svojoj urbanoj arhitekturi. Doznati o povijesti, značaju i kulturnim dosezima grada Korčule kroz zbirke Gradskog muzeja, te čuti o životu i svakodnevnici otočana uređenim odredbama Statuta grada i otoka Korčule još od 1214. Godine. Običaj proslave pola godine uz ljetni karneval i Festival vina dočarat će mnogo zabave i radosti koje Korčula pruža gostima i lokalnom stanovništvu. Posebnost grada Korčule o okolnih mjesta dočarat će uz jedinstveni viteški bojni ples s mačevima, nastao u 12.stoljeću. Ljepotu plaža, uvala na otoku,uvala do kojih se dolazi samo brodicama, i škojima, vinogradima i vinarijama ostavit će slušateljima da sami otkriju.

Sve što trebaju znati o Korčuli, o ljepoti i doživljaju boravka, slušatelji će imati prigodu doznati u 6 predviđenih reportaža popularne turističke radio emisije “Dimineti cu Soare“, koja se objavljuje vikendom.

Zahvaljujemo se sponzorima Gradu Korčuli i Turističkoj zajednici Korčula, koji su podržali i omogućili realizaciju projekta „Marco Polo“ ,kao i popularnosti putopisa i reportaža, a Korčula je otok koji oduvjek inspirira turiste.

0 Shares:
You May Also Like