Poziv FIJETa za daljnju pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji

U vrijeme velikih nesreća ihumanitarne krize našprvi instikt je  pružiti vitalnui financijsku pomoć nastradalima,  većinom putem  velikih međunarodnih i nacionalnih humanitarnih  organizacija.

Razmjeri razornog potresa u Turskoj i Siriji pokrenuli  su  cijeli svijet za pomoć stanovništvu stradalom  u potresu.


FIJET je  pokrenuo  poziv svim  Nacionalnim udruženjima  za pomoć stanovništvu stradalom u potresu u Turskoj i Siriji.
Svjesni smo  da je Turska jaka zemlja koja će pokrenuti sanaciju posljedica potresa, ali isto tako smo svjesni  da su milijuni ljudi  izgubili  svoje najmilije i tople domove. Njihov dom  će još dugo biti  kontejneri.  A njihova potreba osiguranja privremenih utočišta, kao i možda nabavka kućanskih aparata  za nove domove, bit će dugo njihova potreba i svakodnevnica.

Mnogo članova se uključilo u pružanje raznih oblika pomoći putem Crvenog kruža, Caritasa, Turskih ambasada diljem svijeta, UNICEF-a, kao i sličnih organizacija.  Međunarodna pomoć će još dugo biti potrebna, te je FIJET donio odluku  o  pružanju dodatne pomoći.

FIJET je sa svojim partnerima  u Mediteranskoj fondaciji turizma pokrenuo  akciju među svim svojim članovima  u prikupljanju  financijske pomoći za nabavku kontejnera i opreme.
Svi članovi  koji žele i mogu pomoći unesrećenom stanovništvu, donacije mogu uplatiti na račun  FIJET-a s naznakom opisa: Donation for Turkey and Syria  (Humanitarian Operation Turkey and Syria)

Unutar  računa FIJET-a nalazi se podračun, i sva prikupljena sredstva bit će na tom podračunu  do konačnog usmjerenja pomoći, prema  dogovoru  s FIJETpartnerima u Turskoj.

Pozivamo Vas da unutar svojih mogućnosti   uplatite  svoj  novčani prilog:

Banka:

CIC Lyonnaise de Banque

CIC ECULLY

8, place Charles de Gaulle  –  69130  ECULLY

Adresa primatelja:

F I J E T

Chez Mme BERNADETTE ROUX

8, rue Montesquieu

38320 – EYBENS

SWIFT (BIC)  CMCIFRPP

IBAN FR7610096183720008297490156


FIJET i FIJET Hrvatska  zahvaljuju  vam  unaprijed na pomoći za nastradale. O provedbi uplate FIJET-a bit će obaviješteni  svi članovi  FIJET-a.

0 Shares:
You May Also Like
Čitaj više

Održana Izborna skupština

Turistički novinari nikada ne miruju. I kada svijet tresu potresne koronavirusne teme, oni pokušavaju apelirati na odgovorni turizam…