Članovi udruge u društvu najboljih ugostitelja na 28.Dodjeli plaketa „Restaurant Croatica“ i promociji knjige „100 vodećih hrvatskih restorana”

S užitkom smo podijelili svečane trenutke dodjele prestižnih priznanja hrvatskim restoranima i biti u društvu mnogobrojnih ugostitelja na 28. dodjeli plaketa Restaurant Croatica i promociji knjige „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24“ održanoj u Botelu Marina u Rijeci 28.rujna o.g.

Projekt je pokrenut 1995. godine kada je bilo obuhvaćeno 700 restorana, a u ovogodišnjem izboru sudjelovalo je 2400 restorana. U anketi u kojoj je glasalo preko 20.000 gostiju, 100 najboljih uvršteni su u ovogodišnji vodič „ 100 vodećih hrvatskih restorana“. Zanimljivo je kako je u 28 godina uvršteno ukupno 522 restorana od kojih je naslov obranilo šest njih koji su sve vrijeme među vodećima: Rivica (Njivice), Stari Puntijar (Zagreb), Nautika (Dubrovnik), Villa Neretva (Metković), Zlatna Ribica (Brodarica) i Bevanda (Opatija). Projekti Restaurant Croatica i Gastronaut su najstariji brandovi poticanja kvalitete u ugostteljstvu Hrvatske.

Prigodom dodjele priznanja promovirano je dvadeset osmo tiskovno i on-line hrvatsko i englesko izdanje knjige Restaurant Croatica “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi recepti u izdanju Abisal biblioteka Gastronaut. U knjizi „100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2023/24“ dio restorana predstavlja specijalitete čiji su sastavni dio namirnice uzgojene u krugu od 100 km. U knjizi QR kod vodi na Ružu jela – aplikaciju koja omogućuje grafički prikaz porijekla namirnica u jelu. Karin Mimica, voditeljica projekta i urednica knjige, projekt vodi s Udrugom hrvatskih restoratera, a među partnerima su Hrvatska turistička zajednica i strukovne udruge uz svesrdnu pomoć pojedinih sponzora. Među najboljima su i naši uvaženi članovi Zlatko Puntijar (Stari Puntijar) i Pavo Jerković(Villa Neretva). Svečana dodjela priznanja ujedno je i prigoda zahvaliti se partnerima za svesrdnu potporu projektu. Među dobitnicima je Fijet Hrvatska. Zahvalnica je uručena Tini Eterović Čubrilo, koja je jedan od pionira medijskog praćenja i potpore ovom vrhunskom projektu.

Čestitke svim dobitnicima , Voditeljici projekta Karin Mimica, koja je i naša dugogodišnja članica, kao i cijelom njenom timu zaslužnom za uspjeh ovog projekta, kojim se potiče kvaliteta u ugostiteljstvu kroz godišnje izbore vodećih. Dio vrhunskih proizvoda koji se mogu naći na stolu hrvatskih destinacija poslužen je prilikom svečane dodjele priznanja.

Čestitamo našim članovima Nikoli Serdaru i Abi Shalabi koji su organizacijski uključeni u projekt putem Udruge Hrvatskih restoratera i Restaurant Croatica. Svečane trenutke s nagrađenima, uzvanicima, gostima i organizacijskim timom podijelili su i članovi naše Udruge: Mira Shalabi, Marijana Rebić, Marinka Zubčić Mubrin, Željko Marušić, Dario Ćinić, Voljen i Vivien Grbac, Alma i Željko Bramec.

0 Shares:
You May Also Like