Održan 63. kongres FIJET-a u Tunisu

Početak   održavanja  kongresa FIJET-a  veže se  za 1960 godinu.  Uloga  kongresa  je okupljanje članova  Fijeta iz različitih zemalja, svake godine u različitoj  zemlji i u organizaciji  Nacionalnog udruženja zemlje domaćina,  promicanje kulture, baštine, različitosti, turističkih  proizvoda, usluga, razmjena obrazovanja i iskustava iz djelokruga turizma.  U isto vrijeme domaćin  promovira atraktivnosti destinacije, koje će  novinari i pisci  u svojim objavama prenositi čitateljima i/ili gledateljima i slušateljima.

Tunis je bio domaćin ovogodišnje,   63. kongresa od  23. do 29.listopada. Okupio  je  članove FIJET-a iz 14 zemalja,  među kojima  su i predstavnici naše udruge  Paulina  Peko Šalja i  Dario Ćinić. Na svečanom otvorenju  pozdravne riječi  članovima, uzvanicima i gostima uputio je Mohamed Moez Belhassine, Ministar turizma Tunisa, kao  i Predsjednik Fijeta, Tijani Haddad.  Fijet Tunisia je pripremila  odličan program  boravka. Članovi su  se  upoznali sa  znamenitostima,kulturnom i povijesnom baštinom  gradova  Tunis, Uthina, Sidi Bousaid,Carthage arheološko nalazište, Zaghouan,Sousse, Yasmine Hamamet, Monastir, El Jem i Korbous , ali  i uživali  u gastronomskoj ponudi, golfu ,ali i adrenaliskoj vožnji kartinga.

Zadovoljstvo sudionika važno je strateško oružje o kojem ovisi uspjeh sljedećeg Svjetskog kongresa FIJET.  Organizacija ovogodišnjeg kongresa  će zasigurno doprinijeti  uspjehu slijedećeg, koji će se odlukom Predsjedništva održati u Grčkoj, u Staroj Ateni, odakle je prije 70 godina krenula olimpijska baklja. Za vrijeme Kongresa, Predsjedništvo  FIJET-a održalo  je redoviti godišnji sastanak na kojem su donesene odluke o aktivnostima 2024.godine.

Posebna zahvala g.  Tijani Haddad, Predsjedniku  kao i cijelom organizacijskom timu, posebno Yousser Haddad Kanani, Ghayi Haddad i Asmi Jerbi Abouda na njihovoj neprocjenjivoj podršci i napornom radu u odličnoj organizaciji programa. Hvala  svim  partnerima, sponzorima i članovima Fijet Tunisia koji su pridonijeli uspjehu Kongresa.

Od 3. do 9.rujna u  Tunisu je  održana i  Akademija mladih novinara FIJET-a , koji su uz radionice imali isti program praktične  nastave i upoznavanja s  atraktivnostima Tunisa. Naši mladi   članovi  Ema Čanković  i Krešimir Frankić  prenijeli  su  svoje doživljaje i iskustvo  u reportažama, koje uskoro možete naći u našem izborniku  Događaji-FIJET Akademija – Objave alumnista.

0 Shares:
You May Also Like