U Ambasadi Alžira upriličena prezentacija turističkih potencijala Alžira za predstavnike FIJET-a i vodećih turističkih medijskih magazina

Ambasada Alžira je u suradnji s turističkom agencijom Integral, specijaliziranom za organizaciju putovanja u inozemstvo, organizirala prezentaciju turističkih potencijala Alžira. Prezentaciji koja je održana u ambasadi 9.ožujka ove godine su prisustvovali turistički novinari i predstavnici medijske promocije turizma. FIJET su predstavljale Tina Čubrilo i Marijana Rebić uz novinare ostalih medijskih kuća: Tatjana Miščančuk- Hina, Petra Somek-Magazin Meridijani, Damjana Domanovac-Place2Go Magazin i turistički sajam, Mia Meglić-Hrvatski Radio, Iva Biondić- medijska zastupnica većeg broja hrvatskih medija.

Ambasador Mokhtar Amine Khelif je u uvodnom obraćanju izrazio zahvalnost predstavnicima svih medija za njihov doprinos u promociji turizma Alžira, te posebno Mislavu Veselici i turističkoj Agenciji Integral za suradnju i organizaciju nekoliko turističkih putovanja u Alžir tijekom 2023.godine.

Istaknuo je da njegova zemlja površine 42 puta veća nego Hrvatska, u kojoj živi 44 milijuna stanovnika većinom mlađih od 30 godina, ima bogato kulturno, prirodno i povijesno nasljeđe i turističke potencijale koji predstavljaju mješavinu istočne i zapadne civilizacije. Sedam alžirskih lokaliteta nalazi se na listi svjetske baštine UNESCO.

Izrazio je želju da turistički novinari Hrvatske posjete Alžir , te na taj način približe njegove prirodne i povijesne ljepote i različitosti hrvatskoj i svjetskoj turističkoj javnosti. Uskoro će se Alžir , kao zemlja partner predstaviti na turističkom sajmu Place2Go u organizaciji Damjane Domanovac i časopisa Place2Go, a razgovor s Veleposlanikom imat će prigodu čuti i novinari Hrvatskog radija, te uskoro i čitatelji magazina Meridijani.

Ljepote Alžira i turistički program agencije Integral istaknuli su Dragan Nikolić, izvjestitelj i promotor te Mario Sečen, turistički vodič i poznavatelj turizma Afrike.

Istaknuli su Alžir kao jedan od novih turističkih otkrića za posjetu i pozvali sve novinare da usmjere svoj rad u medijsku promociju Alžira.

Ambasador je izrazio zahvalnost za spremnost FIJET-aa da u okviru svog djelovanja u Hrvatskoj i svim Nacionalnim udruženjima Federacije doprinese promociji turističkih potencijala Alžira i medijskim putovanjima, pri čemu će imati podršku i Ambasade Alžira.

Predstavnici medijskih kuća su se zahvalili ambasadoru na prezentaciji turističkih potencijala i gastronomskim delicijama te uspješnom sastanku o mogućnostima medijske potpore turističkom razvoju Alžira.

0 Shares:
You May Also Like