U susret proslavi 445. rođendana Karlovca – Zajednički promotivni obilazak Hrvatske udruge profesionalaca kongresnog turizma i naše udruge

Promocija u turizmu je okosnica razvoja potražnje destinacija. Hrvatska Udruga profesionalaca u kongresnom turizmu (HUPKT) i predstavnici naše Udruge postigli su zajedničku suradnju o važnosti promocije usluga u turizmu Hrvatske, kao i sudjelovanje u provedbi koncepcije promocije HUPKT-a, kojom se želi prikazati učinkovito upravljanje promocijom , kao i naglasiti važnost sadržaja i mogućnosti implementacije u poslovnoj i odmorišnoj turističkoj ponudi destinacije.

Turistička zajednica Karlovca s direktoricom Marinom Burić bila je savršen domaćin jednodnevne posjete kongresnih profesionalaca, predvođenih Rankom Filipovićem, Predsjednikom i predstavnika naše Udruge, Tine Eterović Čubrilo, Predsjednice i Marijana Rebić,Generalne tajnice, te pružila pravi primjer predstavljanja destinacije u sinergiji svih dionika, način interakcije i nezaboravno iskustvo za sve uključene u obilazak Karlovca, grada rijeka i parkova i njegovu promociju.

Upoznali su nas s novim sadržajima, interaktivnim sadržajima, mogućnostima organizacije različitih događaja: Kino Edison- novoobnovljena zgrada kina s nekoliko različitih dvorana i prekrasnom terasom može poslužiti za organizaciju raznih događanja; Zorin dom, kapaciteta 300 mjesta i pokrajnim dvoranama idealno je za različite scenske ali i društvene evente; Nikola Tesla Experience Center- posvećen Tesli i njegovom gimnazijskom obrazovanju u Karlovcu. Uz puno interaktivnih sadržaja, ima i manju dvoranu za sastanke; Slatkovodni akavrij Aquatika nezaobilazno mjesto u Karlovcu uz rijeku Koranu koje dočarava podvodni svijet svih hrvatskih rijeka. Također, posjeduje i dvije dvorane za sastanke i evente i Stari grad Dubovac u sklopu Gradskog muzeja, najuočljivije obilježje karlovačkog kulturno- povijesnog krajolika, mjesto izložbi i kulturnih događanja, dvije manje dvorane za sastanke kao i izvrsnim restoranom- gastronomskom kutku u prizemlju. Bogat program, a samo djelić novih mogućnosti i sadržaja koje Karlovac pruža posjetiteljima, turistima i građanima.

Za vrijeme posjeta gosti su dobili informacije i o ostalim potencijalnim lokacijama za organizaciju različitih skupova te o mogućnostima team buildinga i dodatne ponude u destinaciji.

Priroda, kultura, povijest, baština, gastronomija,običaji i događaji obilježavaju ponudu grada na 4 rijeke, prepoznatljivim po svom fortifikacijskom sustavu u obliku zvijezde, ali i prekrasnim parkovima, idealni smješten između kontinentalnog i jadranskog dijela Hrvatske.

Običaji krase Karlovačku županiju, i uskoro će započeti Zvjezdano ljeto s paljenjem
Ivanjskog krijesa, najstarijom pučkom svetkovinom, koja se održava 245. put, nastavlja se
mnogim manifestacijama, kreativnim sadržajima kulture, baštine i umjetnosti, okusima i
mirisima kuhinje,filmskim projekcijama, sportskim aktivnostima, za sve generacije, a posebno
će ga obilježiti Rođendanski bal 13.srpnja.

Nakon posjete gradu Karlovcu, poslužit ćemo se porukom TZ : „Dođite u grad rijeka i
parkova i doživite ovaj grad za pamćenje“.

HUPKT i FIJET Hrvatska su ga urezali u pamćenje na taj način, u uvjerenju da ćemo imati nastavak obilaska uskoro.

Zahvaljujemo se Predsjedniku i svim članovima HUPKT-a koji su Fijetovcima obilježili zajednički koncept promocije u Karlovcu. Zahvaljujemo se Direktorici TZ, Marini Burić, svim dionicima i suradnicima, koji su nam pružili odličan primjer sinergije u turizmu.

Fotografije: Turistička zajednica Karlovac

0 Shares:
You May Also Like