Druženje FIJET Hrvatske i dogovor o brojnim aktivnostima za 2019.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove subote, 13.listopada 2018., sastao se izvršni odbora FIJET-a Hrvatske , kod FIJET članova i domaćina ovogodišnjeg druženja, Nikole Serdara i Ančice Jurković u Bestovju, (pokraj Sv. Nedelje), u proizvodnom pogonu NIMCO (proizvodnja pića, likera od autohtonih proizvoda s najsuvremenijom tehnologijom).

Na druženje i radni dio sastanka stigli su istaknuti FIJET članovi iz Rijeke, Opatije, Varaždina, Zagreba. Nakon druženja i razgleda proizvodnog pogona NIMCO koji proizvodi pića, likere od autohotnih proizvoda kombiniranih s najsuvremenenijom tehnologijom, članovi FIJET Hrvatske, imali su dogovor o slijedećim aktivnostima:

Abi Shalabi, Ančica Jurković, Slobodan Bukvić

FIJET AKTIVNOSTI 2018/2019
Pripreme za dodjele nagrada za putopisce ” Marko Polo”, 12.-15.12.2018. u Zagrebu, vezano za reportaže i putopise o hrvatskim krajevima, ljudima, dostignućima, ljudima, baštini, tradiciji..)

Potvrđen je izbor Komisije za radove pristigle na natječaju ili na prijedlog članova, medijskih kuća. Za predsjednika i nadalje potvrđen ugledni novinar Ante Gavranović jedan od osnivača Hrvatskog FIJET-a (1964.).

Mira Shalabi, Anita Žuvela Hitrec, Tina Eterović Čubrilo, Ante Gavranović

Glavne nagrade za domaće novinare: sudjelovanje na Kongresu FIJET-a, te krstarenje po Jadranu u organizaciju ID RIVA tours ( Munchen) , dok je za nagrađenog stranog FIJET novinara u nadolazećoj FIJET manfestaciji MARKO POLO 2018., osiguran tjedni boravak na Korčuli.

FIJET je 2019. domaćin Akademije za mlade novinare i putopisce, u Opatiji.
Bilo je riječi i o sudjelovanju FIJET-a u Solinu ( 8-10. 11.), na tri međunarodne turističke manifestacije: INTERSTAS, Svjetskog Festivala turističkog filma, međunarodni Zlatni cvijet, te priznanjima za dostignuća u medijima i turizmu. Za navedeno događanje u Solinu, najavljena je press konferencija uoči tradicionalnih turističkih manifestacija koja će se održati u Hotelu President, 16.10. u 11 sati.
Za ovogodišnje nagrade, FIJET Hrvatske kandidirao je Mediteransku Turističku Fundaciju, sa sjedištem na Malti i projekt slavnog kompozitora Bruna Santoria (Italia) – “Mediteran u glazbi “.
Split je domaćin uoči manifestacija 6./7.11. te se očekuje dolazak Direktorija Fundacije Andrew Agius Muscat i predsjednik FIJET-a Tijani Haddad.

FIJET Hrvatske ( koji broji 60 aktivnih članova), 2000. godine postao je inicijator obilježavanja Svjetskog dana turizma u Hrvatskoj (27.9.), te će se, sukladno tome, angažirati da se svake godine, na zadanu temu UNWTO-a, organizira prigodna manifestacija u različitim krajevima Hrvatske.

Kongres WORLD FIJET-a ove godine održat će se u Maroku , od 29.11.-4.12. FIJET JE OSNOVAN U PARIZU 1954., te će se u 2019. godini upriličiliti obilježavanje 65 godina društva.

0 Shares:
You May Also Like