Nagrade i priznanja članovima hrvatskog FIJET-a Hrvatske za izvrsnost u radu

Od  ideje i incijative do  ostvarenja rezultata rada ponekad je dug i težak put. Svaki poslani mail, svaki razgovor, znanje, energija, vještine, vrijeme i emocije, odlazak na teren, izgovorena lijepa riječ u timskom radu, zasigurno  su doprinijeli rezultatima koje ni sami dobitnici  možda ponekad nisu svjesni ili nisu očekivali. Razne turističke institucije i organizatori događaja sa izabranim žirijem,  ocjenjivačima i povjerenstvima  ocjenjivali  su rad i rezultate nominiranih pojedinaca i timova 2024. godina prepoznala  je i nagradila  mnoge naše članove za njihov profesionalni rad.

Udruga  je ponosna  na  članove, dobitnike raznih nagrada i priznanja  koje su svojim radom, doprinosom i  izvrsnošću doprinijeli turizmu  Hrvatske u nacionalnim i  međunarodnim okvirima,  te  im i ovim putem  čestitamo.

IVANA  ALILOVIĆ i  svi sudionici  TZ Zagrebačke županije  za dodjelu brončanog  certifikata  „Green  Destination“,kao najviši standard održivosti u turizmu. Certifikat je  rezultat  dugogodišnjeg rada Turističke zajednice Zagrebačke županije na održivog  turizma, očuvanju okoliša, društvenih i kulturnih vrijednosti. Certifikat je dodjeljen na ovogodišnoj  najpoznatijoj turističkoj  burzi  ITB, pri  čemu je  zagrebački prsten uvršten na kartu svjetskih destinacija održivog turizma.

Kroz ovaj certifikat (Green Destination), Zagrebačka županija postaje sinonim za odgovoran turizam i brigu za okoliš, te poticaj za daljnje inovacije i razvoj.    Misija  Fijeta  je medijsko promicanje održivog turizma, očuvanje okoliša, društvenih i kulturnih vrijednosti. Fijet  Hrvatska već  nekoliko godina medijski promovira  aktivnosti TZ Županije u ostvarenju  tih ciljeva.

Dodjela certifikata  „Green Destination“ na  ITB-u/ TZ Zagrebačke županije

MARINKA  ZUBČIĆ MUBRIN Kordinatorica projekta promotivnog turističkog filma GO WINE koji objedinjuje tri vinske ceste Sv. Ivan Zelina,Samobor i Jastrebarsko uz potporu HTZ, i u produkciji Balduči film, osvojili  su zlatnu nagradu za promotivni turistički film „Wine Road“. U velikoj konkurenciji kandidiranih filmova iz cijelog svijeta na 24. međunarodnom natjecanju turističkog filma i multimedije „The Golden Citygate“ koji se odvija tijekom jednog od najvećih turističkih sajmova – ITB Berlin, film „Wine Road“ osvojio je zlato u kategoriji „Art & Culture International“. Filmove u 18 kategorija ocjenjuje međunarodni žiri od 45 članova. Kroz film je istaknuta  turistička valorizacija resursa ovih destinacija a koji su atraktivni turistima i kroz koje mogu zadovoljiti svoju turističku potrebu konzumacije gastronomske i vinske ponude, i doživljaj  baštine. Film je do sada sudjelovao na 7 festivala i osvojio pet nagrada i dva priznaja; dva zlata (Berlin i NY), Specijalna nagrada (Švedska), Best Travel Film – (Festivalu u Kalkuta Indija), Best International Film Bukurešt (Rumunjska) The Best Commercial, te dva priznanja Finalist (Japan i Južna Afrika).

Nagrada dodjeljena filmu „Vinska cesta“ (Foto  TZ Sv. Ivan Zelina

ŽELJKO  MARUŠIĆ  I KARIN MIMICA  dobitnici su nagrade za turizam  „Simply the Best“.Nagrade su im  dodjeljene na godišnjoj dodjeli nagrada za turizam Simply the best 2023, koju dodjeljuju Hrvatska udruga putničkih agencija (UHPA) i 24. međunarodna Turistička burza PUT. Nagrada se dodjeljuje neprekidno od 2010. godine u raznim kategorijama turizma, a dodjeljuju se za kvalitetu usluge, kreativnost i inovativnost, te razvoj i unapređenje turističkog proizvoda i ukupne turističke ponude destinacije.

Dodjela nagrade Željku Marušiću (Foto UHPA)
Dodjela nagrade Karin Mimica (Foto UHPA)

Karin Mimica je dobila nagradu za brending u gastronomiji za projekt Turističke zajednice Rijeka „ Riječke gastronomske luke“, a posebnu nagradu dobila je  OTV televizija iz Zagreba za kreativni pristup novinarstvu i realizaciju emisije Željko Marušić i gosti koja uz svoj osnovni sadržaj na zanimljiv način promovira putovanja.

JURICA  GALIĆ  JUKA  osvojio  je zlatnu medalju i  4 pohvale  na međunarodnom foto salonu „ People of the world“ za fotografiju  „Back to the Past“.  Nagrada je primljena u kategoriji  „World in  Focus“.

Nagrada  je  zasigurno  Jurici  još i značajnija, budući je to njegova prva prijava na  ovo međunarodno natjecanje.

U proteklom kvartalu  Jurica Galić Juka  je obilježio  svoje aktivnosti kroz  putovanja u Sudan, te prezentacije po gradovima  Hrvatske , na kojima obvezno  promovira Fijet i članstvo.

Nagrada Jurici Galić Juki na međunarodnom foto salonu  (Foto Jurica Galić Juka)

MARIJA  BARIĆ, dobila je Priznanje „Milan Grlović“ za  2023 godinu, kao zaslužna članica HND-a: (Hrvatskog novinarskog društva).

Ova nagrada  se dodjeljuje zaslužnim novinarkama i novinarima, članovima i članicama HND-a za dugogodišnji rad i značajan doprinos razvitku novinarske organizacije i ugledu profesije te jačanju medijskih sloboda; novinarkama i novinarima koji su se istaknuli u radu i aktivnostima HND-a.

Marija Barić, kao članica FIJET-a (Međunarodne federacije turističkih novinara), Zbora turističkih novinara i Zbora novinara za okoliš HND-a u 40 godina karijere pridonijela je opstanku sektorskog novinarstva promičući turističke, baštinske i teme s područja kulture koje je pratila na nacionalnoj razini i u inozemstvu. Dobitnica je nekoliko nagrada i plaketa Marco Polo koje dodjeljuje FIJET za putopisne reportaže. Nagrađena je i kao autorica i redateljica dokumentarnih filmova o Trakošćanu na Festivalu turističkog filma u Solinu.

Nagrada  HND-a Mariji  Barić  ( Foto   HND)

BORIS  LJUBIČIĆ, istaknuti dizajner je vizualnih komunikacija i grafički dizajner.  Među najvažnijim projektima su mu logotipi i vizualni identiteti tvrtki, institucija, brenova i organizacija  Hrvatske, koje uključuju širok raspon primjene u promotivnim materijalima po  čemu je Hrvatska prepoznata diljem svijeta s njegovim cjelovitim vizualnim identitetom naše zemlje. 2006 godine izradio  je i poklonio logo naše  udruge,  kao  i  dizajn povelja  „Marko Polo“. 

Odbor Nagrade Vladimir Nazor donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2023. godinu u području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primijenjenih umjetnosti, kazališne umjetnosti te arhitekture i urbanizma. Nagradu za životno djelo u području Likovnih i primijenjenih umjetnosti dobio je  BORIS  LJUBIČIĆ na temelju prijedloga koji je na ovogodišnji natječaj poslalo Hrvatsko dizajnersko društvo.

Nagrada  „Vladimir  Nazor“ Borisu Ljubičić   za životno djelo  (Fotok HKM)

Koristimo  prigodu  uputiti  čestitke  Biserki  Rajković Salata povodom  promocije 90-og  broja i 17 godina časopisa „Zagreb  moj grad“, održane 28.ožujka,  na kojoj su  prisustvovali  brojni članovi  Fijet  Hrvatska.

Također  čestitamo  Dagmar  Meneghello  na izložbi  umjetnika  Borisa Bučana, koju je organizirala u Grazu 4.svibnja  u suradnji  s  Autrijskim uredom za kulturu i Ministarstvom kulture Hrvatske. 

Njihov  rad  zaslužuje  pohvale i  priznanja.

0 Shares: